“Pubers zijn niet eigenwijs, ze zijn geniaal!”

Huiswerkbegeleiding

Iedere leerling bij Aptroot Huiswerkbegeleiding zit in een vaste studieruimte met dagelijks dezelfde begeleider. Bij binnenkomst schrijft de leerling het door de school opgegeven huiswerk en de opdrachten op in een door ons ontwikkelde huiswerkplanner. Samen met de begeleider worden opgegeven toetsen en praktische opdrachten in kleine stukjes verdeeld.

Al het leerwerk wordt in de overhoorruimte door studenten overhoord, het maakwerk wordt door de eigen begeleider gecontroleerd of het gemaakt is. Wij kijken als er geen vragen zijn het maakwerk niet inhoudelijk na, omdat de leerling dan niet meer oplet op school. Als een leerling al het opgegeven huiswerk en de ingeplande voorbereiding klaar heeft gaat de leerling naar huis. Is de leerling om 18:30 uur nog niet klaar dan krijgt hij of zij een kopie van de huiswerkplanner mee naar huis.

Alle schoolboeken van alle leerlingen zijn bij ons, de leerling pakt bij ons de boekentas in voor de volgende schooldag. Wij begeleiden leerlingen 3, 4 of 5 dagen per week. Leerlingen die minder dan 5 dagen begeleid worden, komen de dagen waarop zij niet begeleid worden hun boeken omruilen en een kopie van de huiswerkplanner halen.