Werkwijze

Iedere leerling van Aptroot zit in een vaste studieruimte met dagelijks dezelfde coach. Elke leerling heeft een eigen huiswerkplanner. Bij binnenkomst schrijft de leerling alle opdrachten op in de huiswerkplanner.

Samen met de coach worden alle opdrachten en toetsen onderverdeeld in een goede, gestructureerde planning. Dus de leerlingen leren bij ons plannen, efficiënt huiswerk maken en leren.

Huiswerkbegeleiding

Overhoren

Voor het overhoren van de leerlingen hebben wij een team van studenten (op hbo- en universitair niveau) in dienst. Leerwerk wordt in een aparte ruimte overhoord.
De coach controleert of al het huiswerk is gemaakt en kijkt of er vragen zijn. Het maakwerk wordt niet inhoudelijk nagekeken als er geen vragen zijn.

In het verleden is vaak gebleken, dat de leerling dan niet meer goed oplet op school tijdens het nakijken van de huiswerkopdrachten. Als een leerling de gehele planning heeft voltooid, mag de leerling naar huis.

Als de leerling om 18:30 uur nog niet klaar is, krijgt hij of zij de planning mee naar huis om het thuis af te maken. 

Boeken en planning

Alle schoolboeken van de leerling liggen bij Aptroot. De leerlingen nemen elke dag hun boeken mee voor de volgende dag en kunnen dan direct een huiswerkplanner bij ons ophalen.

 

Huiswerktips 

Ga slim met je tijd om! 

Van uitstel komt afstel, zoals ons gezegd wordt. Daarom is het belangrijk dat je direct na school aan de slag gaat, om daarna te kunnen genieten van je vrije tijd.

Houd je focus vast

Focussen is niet altijd makkelijk. Zorg er daarom voor dat je in een rustige ruimte zit en dat je je niet laat afleiden door mensen of apparatuur.

Plannen en leren plannen

Koop een agenda of een huiswerkplanner. Zet al je huiswerk goed in de agenda. Doe als eerste wat prioriteit heeft en werk je lijst met to do's af. Vink alles af wat klaar is. Dat geeft niet alleen veel overzicht, maar ook een voldaan gevoel!

Overhoren en controleren

Laat je overhoren of je werk controleren. Vaak merken anderen fouten op en er is niks zo leerzaam als leren van je eigen fouten! 

Maak huiswerk met een lach

Alles wordt makkelijker als het met plezier wordt gedaan. Als je huiswerk samen maakt of als je het goed bijhoudt, wordt je er beter in. Dat kan resulteren in betere resultaten en zo zul jij het maken van huiswerk steeds vaker met een lach doen.

Eindig de dag met een glimlach!

Huiswerk maken met plezier, maar vooral eindigen met een glimlach!